Balkonen

Balkonen

Balkonen - stedet, hvor man kan tage sig et velfortjent hvil

Adriana

Ude godt, men hjemme bedst. Under denne devise forsøger Adriana at gøre sit hjem til det sted i verden, hvor hun føler sig allerbedst tilpas. Hun er altid åben over for nye trends og finder hovedsaligt sin inspiration via de sociale medier. Hun ville først og fremmest beskrive sig selv som ordentlig og stilbevidst.

Om du bare tager en lille pause for at få lidt frisk luft eller du sidder og daser i solen i timevis - på balkonen finder man altid ro. Lige nu bliver dagene længere og vejret bedre og bedre. Dog gør de nuværende rejserestriktioner, at vi må bruge tiden i eget hjem. Derfor er det blevet tid til at gøre altanen til den foretrukne rejsedestination! Herunder viser vi dig, hvordan du indretter og dekorerer selv små balkoner optimalt. Gør dig klar til ferie på din egen altan!
Ligegyldigt om du har en stor eller en lille balkon, er det vigtigt at udnytte pladsen bedst muligt! For at spare så meget plads som muligt er klapbare møbler og elementer yderst velegnede til især små altaner. Vores tip: Vælg møbler, som er lette at samle. Selv klapstole kan se flotte ud og kan samtidig let stilles ud på balkonen og lynhurtigt stilles til side. På samme måde er en grill på hjul et yderst klogt valg, så du kan stille den, hvor du vil. Generelt er alt, der er let at pakke sammen og stille væk, optimalt egnet til små balkoner.
Balcony
Balcony Lamps

Skønne planter og dekorationer til din balkon

Råd til at opnå den helt rette feriestemning: Stil masser af planter på din balkon! Med bare et par blomster giver du din altan et tropisk touch og en fornemmelse af at være sydpå. Særligt velegnet til balkonen er eksempelvis havebrøndsel med sine orange-gule blomster eller også fuchsia med sine røde og lyserøde nuancer. Der er dog også en del grøntsager, som gør sig og trives godt på balkonen. Eksempelvis hører tomater, kartofler og radiser under denne kategori. Hvis du er på udkig efter noget lidt mindre pladskrævende, kan du i stedet vælge krydderurter. Fx kan du plante timian, salvie og persille. Ydermere kan du også peppe dine planter op med diverse dekorationer.
Med skønne lyselementer såsom lampioner, lanterner eller fakler skaber du en helt enestående atmosfære. Slip fantasien løs, og find masser af inspiration i vores webshop. Indret din altan sådan, at du får en fornemmelse af afslapning og af at være på ferie, hver gang du træder ud på den. Du kan også bruge balkonen som hjemmekontor og dermed gøre arbejdet en tand mere tilbagelænet og sjovere! Med andre ord får du meget mere velvære i dit liv, hvis du kan indrette din balkon sådan, at du altid får en fornemmelse af at være på ferie på den. Så er det sådan set ligegyldigt, om du bruger den til en frokost med familien, et glas vin med vennerne eller bare til afslapning med dig selv i solen.
Balcony Flowers
Planting

Prøv noget nyt, og nyd tiden på balkonen

Hvis du ikke ved, hvad du skal bruge din balkon til, har vi her nogle forslag til dig:
  • 1. Meditation: Lad sjælen vandre, mens du sidder under åben himmel. Snup et tæppe eller en yogamåtte, og sæt dig så ud på din altan. Sådan finder du lynhurtigt din indre ro.
  • 2. Fitness: Hvis pladsen tillader det, kan du lige så godt lave dine træningsøvelser udenfor. Du tager med sikkerhed ikke skade af lidt frisk luft.
  • 3. Plej dine grønne fingre: Stil masser af planter ud på balkonen, og giv dem al den kærlighed, de fortjener. Det er meget sjovere udendørs end indendørs.
  • 4. Lav om: Elsker du at lave om, indrette og dekorere din stue? Hvorfor så ikke bruge nogle af elementerne fra stuen på balkonen, så der altid sker noget nyt. Måske mangler din altan et lille touch af boheme eller lignende?
  • 5. Afkøling: Med et lille badebassin eller bare en kold spand vand på balkonen kan du eller ungerne køle lidt af, når sommertemperaturerne bliver lidt for meget af det gode. Så er feriestemningen med garanti også sikret.
  • 6. Udendørs biograf: Sent om aftnen, når solen er gået ned, eller bare vha. af et solsejl e.l. kan du skabe din egen hjemmebiograf på balkonen. Du kan fx leje eller låne en projekter og åbne din helt egen open-air-biograf.

Indretningsidéer til balkonen

Mere inspiration finder du her

Har du mod på endnu flere idéer? Så gå på opdagelse i vores magasin "Relax Mag" og lær mere om de emner, du finder spændende. Du finder blogindlæg om alt fra indretningstrends til den perfekte picnic.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og spar 10%