Græskarlasagne

Græskarlasagne

Lækker græskarlasagne

Larissa

Trends og drømme - Larissa elsker bylivet, solrige dage og hyggelige aftner. Når det kommer til moderigtige outfits eller en smagfuld indretning, er det hende, man skal henvende sig til. Som journalist finder hun stor tilfredsstillelse i at skrive og kan godt lide at folde sig ud kreativt, hvorfor hun også altid har gang i diverse projekter på webshoppen.

Efteråret er lig med masser af græskar. Den orange grøntsag kan både bruges som iøjnefaldende pynt og som en lækker og alsidig ingrediens i køkkenet. Og man kan lave utallige forskellige retter med græskar: Du kan fx lave klassisk græskarsuppe, karryretter med græskar og sågar græskarchips. I dag får du en af vores livretter med græskar: græskarlasagne! Så følg med her.
Zutaten Lasagne
Græskarlasagne er ikke kun superlækkert, men også en oplagt erstatning for den traditionelle variant med kød. Her giver vi nemlig afkald på hakkekød og bruger i stedet den lækre smag fra græskar. Til lasagnen skal du bruge følgende ingredienser:
  • Græskar
  • Hakkede tomater
  • 1 løg og 1 fed hvidløg
  • Grøntsagsbouillon
  • Karry, muskatnød, timian, peber, salt
  • Lasagneplader
  • Ost
  • Smør
  • Mel
  • Mælk
Og sådan gør du:
  1. Hak løg og hvidløg fint. Vask græskaret, halvér det og fjern kernerne. Skær græskaret i stykker, som du efterfølgende kan rive groft. Svits løg, hvidløg og græskar af i en gryde. Tilsæt de hakkede tomater og grøntsagsbouillon og lad det simre lidt. Smag så til med karry, timian, salt og peber.
  2. Så skal der laves bechamelsauce. Start med at smelte smør i en gryde, Herefter tilsætter du mel og rister det godt af. Tilsæt mælk under omrøring, til du får en glat og passende konsistens. OBS: Pas på at saucen ikke brænder på. Lad det simre et stykke tid og smag så til med muskat, salt og peber. Smid en håndfuld ost ned i gryden og rør med, og så er den færdig.
  3. Lasagnen samles i et ildfast fad i lag af skiftevis græskarsovs, lasagneplader, græskarsovs igen og bechamel. Det sidste lag skal være bechamelsauce. Til sidst strøs der ost udover det hele, og lasagnen skal herefter have 45 minutter i ovnen på 180 grader varmluft (200 grader over-/undervarme). Efter 45 minutter kan du tjekke med en gaffel, om lasagnepladerne er tilberedte. Hvis ikke giver du den bare lidt mere.

Velbekomme! Giv os gerne feedback på vores opskrift på vores sociale medier!
Bechamelsauce Zubereitung
Lasagne schichten

Har du ikke fået nok?

Så gå på opdagelse i vores magasin "Relax Mag", og find flere inspirerende artikler med opskrifter og køkkentricks

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og spar 10%