Iskaffe med karamelsirup

Iskaffe med karamelsirup

Hjemmelavet iskaffe med karamel - vores opskrift

Marie

Latter og livsstil - når Marie ikke lige har gang i diverse skriblerier til vores tekster i webshoppen, elsker hun at tilbringe tid i venners lag over et glas vin, et slag kort eller en sjov serie. Efter endt uddannelse inden for handel er hun dykket ned i brandingens forunderlige verden, hvor hun kan lade sin kreativitet få frit løb, samtidig med hun rådgiver diverse online butikker. Flotte pyntegenstande og skønne tips til indretningen for hende altid i rigtig godt humør.

Iskaffe eller frappucciono har været et kæmpe sommerhit de sidste mange år. Og det kan vi godt forstå! Den kolde kaffedrik kan indtages om morgenen, så man kan få det faste skud koffein, inden man skal afsted til uni eller på arbejdet, eller den kan nydes på altanen eller terrassen med vennerne i den hede sommersol om eftermiddagen, når man har fået fri.
For at du ikke skal bruge en halv formue ved din lokale barista, hver gang du skal have en iskaffe, får du i dag en simpel opskrift, så du kan lave din egen med hjemmelavet karamelsirup. Den søde karamelsmag harmonerer nemlig perfekt med den bitre kaffe. Bliv meget klogere på den mest fantastiske kolde kaffedrik med karamel her!
iced coffee ingredients
iced coffee

Sådan laver du din egen cold brew med karamelsmag

Til karamel frappuccinoen har du brug for følgende:
  • Sukker
  • Vand
  • Afkølet kaffe
  • Isterninger
  • Mælk eller et alternativ til mælk efter eget valg, fx kokos- eller havremælk til en vegansk iskaffe
Til den hjemmelavede iskaffe med karamelsirup kan du enten brygge en kold kaffe, købe en allerede afkølet kaffe eller lade din yndlingskaffe køle af. Til siruppen koger du ganske enkelt lige dele sukker og vand, til det får en tyktflydende konsistens. Lad ligeledes karamelsiruppen køle af inden brug, og fyld den evt. på flaske til brug senere. Når du skal mikse iskaffen, starter du med at hælde lidt sirup i et glas, som herefter fyldes med isterninger. Så fylder du kold kaffe oveni og slutter af med mælk eller dit foretrukne mælkealternativ, og så er karamel frappuccinoen serveret! Hvis du har lyst, kan du også forfine iskaffen med chokoladedrys, kokos- eller mandelflager.

Er du på udkig efter flere idéer til køkkenet?

Så gå på opdagelse i vores magasin "Relax Mag", og find flere inspirerende artikler med opskrifter og køkkentricks