Børneværelsesindretning

Børneværelsesindretning

Det perfekte børneværelse - del 1: Indretning

Larissa

Trends og drømme - Larissa elsker bylivet, solrige dage og hyggelige aftner. Når det kommer til moderigtige outfits eller en smagfuld indretning, er det hende, man skal henvende sig til. Som journalist finder hun stor tilfredsstillelse i at skrive og kan godt lide at folde sig ud kreativt, hvorfor hun også altid har gang i diverse projekter på webshoppen.

På børneværelset er der altid gang i den: Der bliver tumlet, leget, puttet, lært nye ting eller klippet og klistret. Dette værelse er det vigtigste for de små poder og deres helt eget tilflugtssted. Derfor er det også vigtigt at skabe en behagelig atmosfære på børneværelset, så børnene kan føle sig godt tilpasse. Det gøres primært med den rette indretning, men suppleres naturligvis med noget sjovt og udfordrende legetøj. I vores nye serie viser vi dig i de næste uger, hvordan du skaber den perfekte indretning på børneværelset, hvad du skal være opmærksom på og hvilke skønne legesager, du måske ikke vidste fandtes.
Før vi kommer til oprydning, leg og læring, starter vi med det essentielle: Hvordan indretter man et børneværelse, hvad skal man være opmærksom på, hvilke møbler giver mening og meget mere. Hvad angår indretning af børneværelset, kommer det selvfølgelig an på barnets alder. For små børn har naturligvis andre behov end fx teenagere. I dag bevæger vi os et sted imellem og begrænser os til alderstrinnet mellem tre og tolv år. Information om indretning af baby- og teenageværelse bør søge særskilt.
+ Kinderzimmer Kinderzelt Sitzbox

Det rette farvevalg

Væggene i mange børneværelser er fulde af kulør, farverige eller super fantasifulde. Ved valg af farve er det dog vigtigt at tænke på, hvilken indvirkning den valgte farve har. Rødlige farver kan eksempelvis hurtigt blive for overvældende, mens orange skulle øge appetitten. Blå skulle tilgengæld virke harmonisk. Gul bliver dog ofte betegnet som den ideelle farve til et børneværelse, da den fremmer kreativitet, koncentration og motivation til at lære. Generelt er det en god idé at gå med et ensfarvet udtryk, som passer til rummet og giver det charme. For hvis man vælger store, komplekse motiver eller tapeter, er der risiko for, at man må lave om efter nogle år, fordi ens børn ikke længere synes, at de motiver er spændende. En anden tommelfingerregel lyder som følger: Tag dig tid til at aftale med dit barn, hvilken farve der kunne passe. Det bør altid være et kompromis imellem dit barns ønsker og hvad du som forælder har tid, færdigheder og overskud til.

Et børneværelse med et tema - en forbandelse eller en velsignelse?

At indrette børneværelset efter et bestemt tema såsom junglen, biler, brandvæsnet eller andet giver ganske vist rummet et sammenhængende udtryk, men det holder som regel ikke så lang tid. Børn får hele tiden nye interesser, bliver fascinerede af nye ting og kommer hurtigt til den konklusion, at det, der var cool i går, er totalt yt i dag. Derfor giver det som regel heller ikke mening kun at købe møbler og legetøj, der kun retter sig i mod et specifikt tema. En spraglet sammensætning af forskellige temaer giver derfor mere mening og giver samtidigt rummet flere muligheder, når det kommer til leg. I modsætning til temaer kan man selvfølgelig også indrette værelset med diskrete ting eller ting, som nemt kan skiftes ud. På en tavle kan man fx male et passende motiv eller skrive noget, der passer til temaet. Med en simpel, hvid skammel kan man lege, at man kører bil eller rider på en hest. Ensfarvede skabe, reoler og siddegrupper kan hurtigt fyldes med pynt, legesager og diverse tilbehør og således tilpasses enhver interesse. På denne måde fremmer du ikke blot dit barns kreativitet, men sikrer samtidigt, at der ikke skal købes nye møbler hver anden måned.

Nødvendige produkter til ethvert børneværelse

Det uundværlige

Til sidst er vi nået til de absolutte musthaves på ethvert børneværelse. Ligegyldigt om det er til hestefans, hobbydetektiver, to- eller tiårige, er der bestemte ting, som bare er nødvendige på ethvert børneværelse (ud over sengen). En rigtig vigtig del for et barn er et tilflugtssted. Ethvert barn har nemlig behov for et sted, hvor det kan være alene. En mulig løsning er er hyggehjørne fyldt med puder, et lille indendørs telt eller måske et boldbassin. Desuden er det vigtigt med et skrivebord på børneværelset. Her kan dit barn være kreativ, male, klippe-klistre og svine lidt, uden det gør noget. Ud over en seng, et skrivebord og et tilflugtssted hører skabe og reoler naturligvis også til det essentielle møblement på børneværelset. Med dem bliver der (forhåbentlig) holdt orden og styr på sagerne, og dit barn får masser af opbevaringsplads til legetøj, tøj etc. Hvordan skabe, reoler og kasser kan være med til at vinde over kaosset og gøre børneværelset pænt og ryddeligt, kan du læse mere om i næste del i vores serie om „det perfekte børneværelse“. Kig derfor forbi vores Relax Mag med jævne mellemrum, så du kan holde dig opdateret!

Du finder mere her

Her finder du yderligere spændende indlæg og input fra vores magasin, hvor du kan læse og lære mere om vores absolutte yndlingsprodukter.

Side
Side

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og spar 10%