Reder

Reder

Reder til din have

Adriana

Ude godt, men hjemme bedst. Under denne devise forsøger Adriana at gøre sit hjem til det sted i verden, hvor hun føler sig allerbedst tilpas. Hun er altid åben over for nye trends og finder hovedsaligt sin inspiration via de sociale medier. Hun ville først og fremmest beskrive sig selv som ordentlig og stilbevidst.

Er du vild med de vilde dyr i dit nærområde? Så vær med til opretholde bestanden og anskaf dig en passende rede. Reder er først og fremmest gode, mens diverse unger vokser sig store, men kan også bare bruges til overnatning. Redekasser eller lignende er især en hjælp for fugle (hulrugende fugle og fugle, der bygger reder i bebyggelse, lader m.m.), pattedyr (flagermus, gnavere) og insekter (bier, humlebier, gedehams, hvepse). Her kan du lære mere om, hvilke reder der passer til hvilke dyr. Generelt er det bedst at gøre redekasserne klar om efteråret. Derfor er det også det perfekte tidspunkt til at overveje, hvilke reder du har brug for. Da insekter og fugle har forskellige behov, finder du også tips og tricks til begge dyrearter i dagens blogindlæg.
Vogelhaus

Redekasser til fugle

Vi anbefaler redekasser af træ eller træbeton og fraråder plastik. Man kan med fordel placere en smule blik rundt om hullet for at forhindre spætter og egern i at trænge ind i kassen. I bunden af kassen skal der helst være to til fire mindre huller med en diameter på ca. 5 mm. De sørger for en god luftcirkulation i fuglekassen og sikrer et tørt miljø. Størrelsen på indflyvningshullet afhænger af fuglearten. Små mejser såsom blåmejsen eller sortmejsen har kun brug for en åbning på ca. 28mm, mens musvitten skal bruge et hul på 32mm. Åbningen til stæren skal tilgengæld være 45mm. Fugle såsom solsorten og rødkælken kan desuden godt lide halvåbne redekasser. Det er fuglekasser, hvor forsiden kun er lukket halvt. Som tommelfingerregel skal redekasserne placeres i to til tre meters højde. Hvilke redekasser du kan få, kan du se lige nedenfor.

Her er der et udvalg af redekasser:

Ynglepladser til insekter

Selvom insekter ikke yngler som fugle, har de stadig brug for en rede og et ynglested. Nogle insekter har brug for hulrum i træ, stilke, i jorden eller i sten, hvor de kan bygge deres ynglested. Hvis du har lyst til at hjælpe disse dyr godt på vej, behøver du ikke være bange for at blive bidt eller stukket. Hvepse og bier er for det meste harmløse og fredelige og forstyrrer dig ikke engang, hvis du giver dem en rede tæt på dit hjem, fx på terrassen. Det giver endda god mening at have ynglesteder til forskellige insektarter for at lokke så mange forskellige insekter til som muligt. I vores sortiment finder du forskellige insekthoteller, som har huller til diverse insektarter. Så undersøg hvilke insekter, der kommer på besøg hjemme ved dig, så du kan afgøre hvilke insekthoteller, der giver bedst mening i din have. På denne måde gør du med sikkerhed en masse insekter glade, og du kan samtidig overvære, hvordan de små kryb transporterer byggemateriale, føde osv. rundt for at forberede sig til yngletiden.

Andre reder:

Fra

Yderligere spændende produkter til dig

Tag et kig på vores moderne boligtrends og alsidige produkter, som beriger din hverdag, i vores magasin Relax Mag.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og spar 10%