Møl i køkkenet

Til kamp mod møl i køkkenet!

Larissa

Trends og drømme - Larissa elsker bylivet, solrige dage og hyggelige aftner. Når det kommer til moderigtige outfits eller en smagfuld indretning, er det hende, man skal henvende sig til. Som journalist finder hun stor tilfredsstillelse i at skrive og kan godt lide at folde sig ud kreativt, hvorfor hun også altid har gang i diverse projekter på webshoppen.

Så snart temperaturerne begynder at stige, vrimler det med insekter og udyr. Et af de skadedyr, som virkelig kan gå en på nerverne, er møl i køkkenet! Siger det dig ikke noget? Så har du nok haft held i sprøjten indtil videre og er sluppet for den irriterende plageånd. Eller også har du bare ikke opdaget dem endnu. Ved andre rejser nakkehårene sig bare ved tanken om møl i køkkenet. Hvordan du genkender de små dyr, hvordan du slipper af med dem og vigtigst af alt hvordan du forebygger møl, får du svar på i dag. |html}}

Genkendelse og bekæmpelse af møl

Møl i køkkenet er normalt frømøl eller melmøl. De er hvide og brunlige og ikke større end en fingernegl. Når de sidder på en overflade, ligner de bare en lille, sort streg. Disse møl ernærer sig af og formerer sig i vores fødevarer. Det betyder, at de spiser vores mad og lægger larver heri. Desuden bruger larverne fødevarerne som toilet, og deres afføring kan resultere i hudsygdomme, allergier og mave-/tarmsygdomme. Men hvordan kan det egentlig være, at møllene vælger at slå sig ned i lige præcis dit hjem? Først og fremmest har det intet at gøre med hygiejne. I de fleste tilfælde får man dem helt gratis med i de fødevarer, man køber. De findes især i mel, ris, pasta, krydderier og te, men også ofte i nødder og chokolade. Alt, der er tørt og som ikke købes i en lufttæt beholder, er guf for de små monstre. Derfor er der også ofte allerede æg eller larver i fødevarerne fra supermarkedet, som man så slæber med hjem. Ofte flyver møllene dog også ofte bare ind ad vinduet, mens der luftes ud. Og hvis de ikke opdages med det samme, bliver der hurtigt sat gang i forplantningen hos de små kryb.
Når du først har flere af disse møl i køkkenet eller viktualierummet, kan du godt gå ud fra, at det er et større angreb. Hvis du kun finder et enkelt dyr eller finder klæbrigt spind i dine fødevarer, skal du være på vagt og observere nøje, om det udvikler sig. Står det klart, at du har et angreb af møl i køkkenet, er det med at handle hurtigt. For det første skal du kigge alle fødevarer igennem og kontrollere dem for møl og smide dem ud, hvis der er gevinst. Skabe og andre steder med møl, larver eller æg rengøres med eddikevand. For at sikre at du kommer ned i alle hjørner, mellemrum og huller, kan du også bruge en varm føntørrer på de ramte områder. På denne måde ødelægger du nemlig også eventuelle æg. Hvis angrebet er større end bare lige som så, kan du med fordel bekæmpe dem helt biologisk vha. snyltehveps. De er nemlig møllenes naturlige fjender og spiser mølæggene. Disse hveps kan købes online. Så snart mølæggene er væk, forsvinder snyltehvepsene også. En anden mulighed er at hænge mølfælder op. De findes i diverse supermarkeder, byggemarkeder og materialister og kan let fastgøres til enhver overflade. Der findes ligeledes diverse kemiske løsninger, men vi anbefaler først at forsøge de andre tiltag.
moths

Sådan forebygger du de ubudne gæster

Hvad kan man gøre for at undgå de modbydelige udyr? Som en start bør man altid tjekke udsatte varer for æg, spind og små huller i forpakningen. Sådan undgår man forhåbentlig selv at invitere de små plageånder indenfor. Derudover skal man altid være på vagt i køkkenet eller spisekammeret og straks fjerne eventuelle møl. Du kan naturligvis også forsøge at undgå at plageånderne overhovedet kommer ind i dit hjem ved at hænge insektnet op foran vinduerne.
Endnu vigtigere er det, at du fylder dine varer over på opbevaringsglas og -bokse efter at have været ude og handle. For møllene kan sagtens trænge igennem plastik og pap, hvilket ikke er så nemt ved glas og andre lufttætte beholdere. På denne måde kan du have dine fødevarer i fred for udyrene. Herunder finder du et udvalg af passende opbevaringsglas og -bokse til formålet.

Opbevaringsglas- og bokse til forebyggelse af møl

Yderligere spændende produkter til dig

Her finder du yderligere spændende indlæg og input fra vores magasin, hvor du kan læse og lære mere om vores absolutte yndlingsprodukter.

Tilmeld dig nyhedsbrev nu og spar 40 kr*

*Rabatten skal indløses via voucherkoden i indkøbskurven. Rabatkoden, som sendes via bekræftelsen på nyhedsbrevet, kan ikke bruges til ordrer, der allerede er afgivet, og kan ikke kombineres med andre rabatkoder. Rabatkoden er gyldig ved en minimumsordreværdi på 399 kr.