Beskyttelse mod insekter

Beskyttelse mod insekter

Insektfri camping - så let kan det gøres!

Larissa

Trends og drømme - Larissa elsker bylivet, solrige dage og hyggelige aftner. Når det kommer til moderigtige outfits eller en smagfuld indretning, er det hende, man skal henvende sig til. Som journalist finder hun stor tilfredsstillelse i at skrive og kan godt lide at folde sig ud kreativt, hvorfor hun også altid har gang i diverse projekter på webshoppen.

Ferie i det fri er da bare herligt. Her kan man koble af og bare nyde naturen. Det eneste irriterende er insekter. Det kan især være svært at blive fri for myg, hvepse og fluer. Derfor har vi i dag fire smarte tricks til dig, så du kan nyde campingturen i fred for diverse kryb.

Beskyttelse mod hvepse: Sådan slipper for de stædige bæster

At spise i det fri bliver ofte spoleret af hvepse. De tiltrækkes af de lækre dufte fra maden og er ikke så lette at slippe af med igen. Det er problematisk, fordi mange mennesker er allergiske over for hvepsestik, hvorfor de naturligvis også bliver paniske og bange med hvepse i nærheden. Derfor får du her et par tips til, hvordan du lokker hvepsene væk. Helt klassisk kan du bruge en hvepsefælde. Den fyldes med en blanding af eddike, sukker og opvaskemiddel. På denne måde lokker du hvepsene til, hvorefter de kravler igennem de små åbninger, så de ikke kan komme ud igen. Hæng helst fælden i god afstand til bordet, så du kan spise din mad i ro og fred.
Det andet trick er så simpelt, at man næsten ikke kan andet end at betvivle dets virkning. Men det virker og er oven i købet super billigt. Desuden skåner man hvepsene for både kemikalier og dyreplageri. Det eneste, du skal bruge, er en papirpose eller en smule bagepapir. Papirposen eller bagepapiret krølles sammen og formes som et slags hvepsebo. Derpå hænges attrappen op tæt på, fx i et træ, ved en mur eller på et hegn. På denne måde tror hvepsene, at der allerede holder en sværm til og holder dermed afstand. Pro tip: Med en efterligning af et hvepsebo i din have holder du også hvepsene væk fra dine frugttræer.
Wespenfalle befuellen
Game

Elektriske fluesmækkere og myggelys som beskyttelse mod insekter

Fluer, myg og andre insekter er desværre ofte en fast del af det at campere. Hvor der er lys og mad, er der også insekter. Du kan naturligvis beskytte dig mod insekterne ved hjælp af en fluesmækker. Det efterlader dog ofte grimme pletter på teltvæggen eller på picnictæppet. Derfor giver det god mening med en elektrisk fluesmækker. Ved at trykke på knappen tilfører du strøm til selve smækkefladen. Når den kommer i berøring med et insekt, får det stød og så er det slut med at irritere dig. Således undgår du brug af kemiske og giftige stoffer, og du er fri for grimme pletter fra udsplattede insekter.
Der er ikke noget være end summen fra en myg eller en flue, når du ligger og sover. Lyden er ikke kun irriterende, men også ensbetydende med at du kan blive stukket. Især på campingture under åben himmel er det dog svært at blive fri for. Hvad end du sidder rundt om lejrbålet, kigger på stjerner eller griller, er de ubarmhjertige myg klar til at stikke løs. For at holde myggene på afstand kan du med fordel gøre brug af stearinlys mod myg. De kan endda også laves derhjemme: Skær blot en citron over i to og fjern alt frugtkødet. Herefter opvarmer du lysvoks i et vandbad og tilføjer mindst ti dråber citronellaolie. Rør det hele godt rundt. Fastgør en væge i hver af de to halve citroner. Hæld forsigtigt voksen ned i de to halve citroner og lad det hele køle ned og størkne. Og så er myggelysene klar til brug!
Mueckenkerze selber gießen
brennende Antimueckenkerze

Her finder du endnu flere outdoor-idéer

Så læs videre i vores magasin, og find masser af inspiration, gode tips og enestående artikler.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og spar 10%