Godt afskærmet

Godt afskærmet

Godt afskærmet! Få mere privatliv og beskyttelse mod solen med den rette afskærmning

Valentina

Som udlært designer har Valentina et knivskarpt blik for de små detaljer. Hun beskriver sin egen indretningsstil som en fornuftig sammensætning af minimalistiske designklassikere og et kreativt kaos. Når det bliver weekend, forvandles hun til hobbygartner på sin lille balkon eller tager på udflugter til diverse kunstmuseer. Hun finder masser af inspiration i boligmagasiner og diverse blogs om interiør.

Hvis du godt kan lide at slappe af i haven eller på balkonen, ved du også, hvor vigtigt det er med en ordentlig afskærmning. For der er bare ikke noget, som kan forstyrre solbadningen eller morgenmaden i det fri mere end nysgerrige blikke fra hele nabolaget. På samme tid vil man selvfølgelig heller ikke ødelægge udsynet fuldstændigt eller gå på kompromis med indretningen af haven.
Enhver terrasse og altan kræver forskellige løsninger, når det kommer til afskærmning mod naboerne og solen. Heldigvis er der en lang række muligheder for på helt diskret vis at inkorporere en passende afskærmning på din terrasse. Du kan ligeledes gå mere dekorativt til værks, hvis du ønsker det.
Bewachsener Spalier
Zaunblende

Afskærmning

Espalierer er en god måde at afskærme på, idet du kan lade dem gro til med planter, som passer til resten af dine planter. Dette er en afdæmpet måde at afskærme på og giver dig mulighed for at udvide haven med flotte klatreplanter. Du bør dog overveje, om du vil have afskærmning hele året med stedsegrønne planter såsom efeu eller klematis, eller om du hellere vil have planter, som smider deres blade om efteråret, så du får mere lys ind i haven. Til den sidste løsning er eksempelvis klatrehortensia eller blåregn super velegnede.
Tætte laurbærkirsebær- eller bøgehække er populære løsninger til at skabe lidt mere privatliv. Begge hække er dog primært en mulighed i store haver og kræver masser af pleje. Så hvis du kun har en lille altan eller bare er på udkig efter en lidt mindre krævende løsning, kan du i stedet gøre brug af diskrete læhegn. Det slidstærke stof kan nemt fastgøres til et gelænder eller lignende og kan bruges hele året rundt. Som en lille ekstra bonus beskytter materialet ligeledes mod vind, støv og sol.

Vores afskærmningsløsninger

Beskyttelse mod solen

Mindst lige så vigtigt som beskyttelse af ens privatliv på terrassen eller balkonen er beskyttelse mod UV-stråling fra solen. Parasoller er her en yderst alsidig og skyggegivende løsning. Med forskellige holdere og fødder kan de fastgøres overalt - om det så er på græsplænen, terrassen eller på gelænderet på altanen. Parasoller med vippefunktion kan indstilles i løbet af dagen i forhold til, hvor solen står, så du altid har et sted i skyggen, hvor du kan slappe af. Og med vores parasolbord, som let fastgøres til stangen på parasollen, har du også altid en lækker, kold drink inden for rækkevidde.
Hvis du har et større område på terrassen eller altanen, som du gerne vil have dækket af skygge, er en markise den rigtige vej at gå. Du kan både få markiser, som monteres på væggen, og markiser, som kan klemmes fast mellem et underlag og et loft, et halvtag, et udhæng, balkonen ovenover e.l. uden at skulle bore. Den sidste variant er især praktisk i lejeboliger, da du undgår skader og huller i facaden, og da markisen så kan tages med videre og bruges på din nye altan, hvis du skulle flytte. I øvrigt er markiser også gode om sommeren, hvis du gerne vil undgå, at det bliver alt for overophedet indenfor i din bolig. Alt, du i så fald skal gøre, er at montere en vindues- eller faldarmsmarkise, som fanger solens stråler i løbet af dagen.
Sonnenschirm
Sonnensegel
Solsejl er en elegant måde at afskærme dig fra fra solen på. De er hurtige og nemme at spænde op og passer til enhver stil takket være deres afdæmpede design. Et solsejl kan sættes op på mange måder, og det gør det muligt at beskytte steder mod solen, hvor det ikke kan fungere med en parasol eller en markise, fx over en swimmingpool. Til havefester og på campingferier er pavilloner velegnede til at give skygge til større grupper af mennesker. På samme tid beskytter det vandafvisende tag af PE-presenning også mod regn - altså et vaskeægte multitalent. Da pavillonerne er lette at sætte op og pakke sammen igen, er de praktiske til tidsbegrænsede events, hvorefter de kan pakkes væk og opbevares i kælderen eller skuret resten af året.
Den vel nok mest romantiske form for afskærmning er tilvoksede havepavilloner. Ligesom espalierer kan de beplantes med slyngplanter eller sågar bestemte rosensorter og bliver således til et helt specielt sted i haven - og formentlig dit yndlingsspot. Før metalstellet på pavillonen er vokset helt til, kan der godt gå et stykke tid, hvor beplantningen ikke beskytter fuldt ud mod solen. I ventetiden bliver du dog belønnet med et vidunderligt bladhang, som tilmed kan have en kølende effekt. Ligegyldigt hvilken løsning der er den rigtige for dig, er det vigtigste, at du - ordentligt afskærmet mod solen og dine naboers nysgerrige blikke - kan nyde sommeren i fulde drag på din terrasse eller altan.

Den perfekte beskyttelse mod solen

Her finder du endnu mere inspiration

Kunne du godt tænke dig endnu flere gode og smagfulde idéer til din indretning? Så bladr videre i vores magasin, og find alle de andre indslag!

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og spar 10%