Gode råd til studiestart

Gode råd til studiestart

10 tips til studiestart - musthaves til studieboligen eller den første lejlighed

Marie

Latter og livsstil - når Marie ikke lige har gang i diverse skriblerier til vores tekster i webshoppen, elsker hun at tilbringe tid i venners lag over et glas vin, et slag kort eller en sjov serie. Efter endt uddannelse inden for handel er hun dykket ned i brandingens forunderlige verden, hvor hun kan lade sin kreativitet få frit løb, samtidig med hun rådgiver diverse online butikker. Flotte pyntegenstande og skønne tips til indretningen for hende altid i rigtig godt humør.

Sommeren går på hæld, og det betyder, at universiteterne snart starter op igen efter en god, lang ferie. Hvis du skal starte på et nyt studium i en helt ny by, er der mange forandringer, som kræver din opmærksomhed: Du skal have fundet et kollegieværelse eller en lejlighed, så kommer flyttestressen og sidst men ikke mindst starter din nye tilværelse på universitetet eller lignende med masser af nye ansigter og udfordringer.
For at gøre starten på det nye kapitel lidt lettere har vi samlet 10 gode råd til, hvordan du griber studiestarten an i helt nye omgivelser. Budgettet for en studerende er ofte begrænset. Derfor starter de fleste også med at flytte ind på et kollegie eller i et bofællesskab. Det er også ensbetydende med begrænset med plads til at udfolde sig på. Med vores smarte tips kan du dog gøre selv det mindste rum til et behageligt sted at opholde sig!
Unistart

1. Opbevaringsplads, der ikke fylder - udnyt dine kvadratmeter effektivt

Det vigtigste at vide ift. små lejligheder, kollegieværelser eller bofællesskaber er, hvordan du skaber nok opbevaringsplads uden at fylde ethvert hjørne fra gulv til loft. Ekstra plads finder du som udgangspunkt altid på døre, vægge, i klædeskabet, men også under din seng. Brug fx skoæsker af plastik til at opbevare sko og tøj, som ikke passer til sæsonen, under sengen. Med forskellige former for bøjler kan du forvandle dine skabe til et sandt pladsvidunder. Håndtaskebøjler, tørklædeholdere og pladsbesparende bøjler hjælper dig alle sammen med at sortere og skabe plads til diverse beklædningsgenstande og accessoires på et tøjstativ eller i garderobeskabet. Tøjstativer og åbne klædeskabe er generelt et mere pladsbesparende alternativ til massive skabe. Dørgarderober og hængende opbevaringsløsninger giver dig tilgengæld mulighed for at opbevare jakker, kosmetik, smykker og andre genstande på døre eller vægge. Du kan også kombinere de to ting og hænge de hængende opbevaringsløsninger direkte på dørgarderoberne. En anden, cool idé er at bruge en af vores hængende opbevaringsløsninger eller en magasinholder som et slankt alternativ til det traditionelle natbord. Sengelommer kan hænges på siden af din seng eller din sofa, så du kan opbevare diverse småting. Vores fortrolige Relaxdays tip er vores opbevaringstrolley med låg. Dette alsidige møbel fylder næsten ingenting, men har opbevaringsplads indvendigt og på siderne - en sand allrounder! Mindst lige så mange anvendelsesmuligheder får du med vores kompakte rullevogne. Alle vores pladsbesparende produkter finder du lige under teksten her.

Vores opbevaringsvidundere

2. Få styr på vasketøjet selv med begrænset plads - så mor ikke skal klare det hele

Når ens studie begynder og man flytter hjemmefra for første gang, kan man godt glemme, at der også er noget, der hedder vasketøj. Hvis mor ikke bor lige rundt om hjørnet og derfor ikke kan tage sig af den voksende bunke med vasketøj, er du derfor nødt til at finde en løsning. I de fleste tilfælde er der en vaskekælder eller lignende til rådighed, så det største problem er oftest, hvordan du får plads til at tørre dit tøj. Det findes der dog heldigvis råd for. Du kan fx montere en udtrækkelig tøjsnor på væggen og så trække den igennem værelset, når du har behov for det. Og når den ikke er i brug, lægger man knap mærke til, at den er der. Vaskekurve er en anden ting, som hurtigt kan stjæle den plads, man slet ikke har. En foldbar vasketøjskurv kan du nemt stille i et hjørne og bære den hen til vaskemaskinen, når det er tid til at vaske dine beskidte klude. Desuden kan klapbare vaskekurve gemmes i et skab eller under sengen, når du ikke har noget vasketøj, der skal klares. Vores bedste tip er dog vores Relaxdays vasketøjspose med skulderstropper. Med den kan du bære dit vasketøj ned i vaskerummet som en rygsæk eller undtagelsesvis tage det med hjem til mor i weekenden. Desuden kan den også bruges til større indkøb eller på udflugter til vandet eller lignende.

Smarte løsninger til vasketøjet

3. Den rigtige opbevaring til dine badeværelsesartikler

Især på kollegier og i bofællesskaber er man oftest flere om badeværelset. På den ene side kan det godt skabe nogle tidsmæssige udfordringer og på den anden side kan det skabe problemer ift. pladsen. Derfor kan det være en fordel at anskaffe sig en taske eller en lille kurv til skønhedsprodukter og lignende. En opbevaringskurv med flere rum er perfekt til shampoo, shower gel, hårbørster og makeup. Med den har du alle dine sager samlet til din morgenrutine og kan tage dem med ud på badeværelset om morgenen og med tilbage til dit værelse bagefter. Hos Relaxdays finder du en masse produkter til opbevaring på badeværelset.

Funktionelle badeværelsesgadgets

4. Smarte løsninger til at opdele et rum eller få det til at virke større

Især hvis du bor i en etværelses lejlighed, er det svært at adskille køkkenet, stuen og soveværelset fra hinanden. Med tæpper og rumdelere bliver det dog en del nemmere. Ved hjælp af et tæppe eller en skærmvæg kan du skabe et klart skel mellem de forskellige områder i lejligheden eller værelset og samtidig få mere privatliv. Derudover kan begge dele være med til at skabe et mere hyggeligt udtryk i dit lille hjem. Hvis du gerne vil have dit kollegieværelse eller din lejlighed til at virke større, kan du gøre brug af spejle. Desuden er det en fordel at have et spejl på værelset, hvis badeværelset er optaget og du skal gøre dig klar til dagen eller til fest med vennerne fra studiet.

Vores spejle og rumdelere

5. Tag dit skrivebord med dig overalt

Når man studerer, bruger man også meget tid ved skrivebordet eller den bærbare, om det så er for at læse, skrive opgaver eller for at forberede sig til den næste forelæsning. Men også her kan pladsen blive knap. Hvis du kun har en lille lejlighed eller et sølle kollegieværelse, bliver det svært at klemme drømmeskrivebordet ind. Med et laptopbord eller en laptoppude kan du dog arbejde fokuseret på pensum og dine opgaver på en behagelig måde. Hvis du har et lille skrivebord, hvor papirer og alskens ragelse lynhurtigt hober sig op, er en skærmhylde en praktisk løsning. På den måde kan du nemlig opbevare dine kontorartikler under din PC-skærm. Derudover finder du også et relevant indlæg om skrivebordsorganisering i vores magasin "Relax Mag". Du finder et link til dette blogindlæg nederst på denne side, så du kan finde alt det rigtige udstyr til dit skrivebord.

Laptopborde og skærmhylder

6. Nyttigt køkkenudstyr, som man hurtigt glemmer

Når man flytter hjemmefra og rykker ind i sin egen lejlighed eller på et kollegie, har man brug for alt det basale køkkengrej. Her har vi samlet en række nyttige små værktøjer til dig, som man ofte glemmer i flyttekaosset. Du må fx ikke glemme en oplukker og en dåseåbner, så du ikke kan få knappet dine flasker op og åbnet diverse konservesdåser. Et æggeur er en praktisk hjælper, når du har en frysepizza i ovnen, og så skal du selvfølgelig have et tørrestativ til opvasken. Et sammenklappeligt opvaskestativ er i øvrigt endnu en af Relaxdays' pladsbesparende løsninger, som kan pakkes væk, når det ikke er i brug.

Vores køkkenudstyr

7. Den rigtige belysning til studieboligen

Den rette belysning har stor indflydelse på atmosfæren i et rum, og forskellige lamper kan have mange anvendelsesmuligheder i dit hjem. En spotlampe med klemme er den perfekte nat- eller læselampe, da den kan fastgøres overalt, og den fylder næsten ingenting. Klem blot den lille lampe fast på din sengeramme eller på en reol eller hylde, og straks har du lyst der, hvor du har brug for det. Mens du studerer, er det naturligvis også en nødvendighed med en ordentlig bordlampe til skrivebordet, når du skal sidde og terpe til langt ud på natten. Så sørg for at anskaffe dig en skrivebordslampe, måske endda en af vores med integreret blyantholder. Standerlamper er ligeledes en skøn tilføjelse til hjemmet - især i en hyggestund, hvor man vil helst vil være foruden den kraftige loftsbelysning. De optager dog også en del plads, hvorfor det kan give mening med multifunktionelle løsninger. I vores sortiment finder du bl.a. standerlamper kombineret med en reol eller et lille bord. Du får således ekstra opbevaringsplads og en stemningsfuld belysning på én og samme tid, hvilket særligt er en fordel i små boliger.

Praktiske lamper til fordybelse i studierne

8. Med ordentlig planlægning er du allerede halvvejs i mål

Nogle gange mister man hurtigt overblikket - om det så er aftaler, deadlines eller et oplæg, der skal forberedes. En nem, klassisk og vidunderlig løsning, som du altid kan se på værelset, er en opslagstavle. På den kan du hænge sedler, indbydelser og en oversigt over kommende aftaler, eller du kan bruge den til studiet. Skab fx et overblik over citater eller stikord i opgaveskrivningsfasen, så du altid ved, hvor langt du er nået. Generelt er en opslagstavle bare et godt middel til at undgå at glemme ting!

Skab overblik med disse produkter

9. Gør dit hjem hyggeligt med de rette pyntegenstande

Når man flytter hjemmefra, er det vigtigste at få styr på de basale møbler og det mest grundliggende udstyr. Og det kan være svært at få skabt et hyggelig, indbydende og personligt hjem, når det er ens første egen bolig. Med nogle få velvalgte indretningselementer kan du dog forvandle selv det mest sterile kollegieværelse til et hyggeligt åndehul. Især tekstiler er med til at opgradere dit hjem med det samme, fx i form af tæpper, plaider og hygge-/pyntepuder. Belysning i form af lyskæder og LED-stearinlys kan ligeledes være med til at løfte stemningen i et rum. Du kan også hænge billedrammer op med billeder af dine nærmeste eller skabe en behagelig duft i rummet ved at fylde en diffuser med æteriske olier. Gå på opdagelse i vores udvalg af dekoelementer og boligtekstiler nu, og forvandl dit kollegieværelse til et hjemligt sted, hvor du kan slappe af, studere og invitere studiekammeraterne på besøg.

Hjemlige indretningselementer til studieboligen

10. Tænk på dit privatliv

Vores sidste råd handler om en ting, som egentlig er en tvingende nødvendighed i ethvert hjem, men som man tit udskyder til til allersidst: rullegardiner eller gardiner. For det første er det selvfølgelig vigtigt med privatliv, og for det andet vil du med garanti gerne kunne sove længe i weekenden og på undervisningsfri dage uden at blive vækket af solens stråler. Traditionelle gardiner bidrager med hygge i lejligheden, men kræver en gardinstang, mens rullegardiner er mere praktiske og er hurtigere at montere. Til en studie- eller lejebolig foreslår vi rullegardiner, som fastgøres uden at skulle bore, så du undgår huller i væggen og hurtigt kan fjerne dem igen, når du flytter ud. Så anskaf dig de nødvendige gardiner eller rullegardiner allerede inden du flytter, og glæd dig til at kunne sove længe!

Rullegardiner og gardiner for en god nats søvn

Mere inspiration finder du her

Her finder du yderligere spændende indlæg og input fra vores magasin, hvor du kan læse og lære mere om vores absolutte yndlingsprodukter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og spar 10%