Aspargestærte

Aspargestærte

Aspargestærte

Valentina

Som udlært designer har Valentina et knivskarpt blik for de små detaljer. Hun beskriver sin egen indretningsstil som en fornuftig sammensætning af minimalistiske designklassikere og et kreativt kaos. Når det bliver weekend, forvandles hun til hobbygartner på sin lille balkon eller tager på udflugter til diverse kunstmuseer. Hun finder masser af inspiration i boligmagasiner og diverse blogs om interiør.

Lige nu er det højsæson for asparges, og det betyder, at det er blevet tid til inspiration til, hvordan du kan bruge den populære grøntsag. Og i dag står menuen på noget andet end den klassiske hollandaise! Så hvad siger du til en luftig og lækker tærte direkte fra den varme ovn? Vores aspargestærte med hvide og grønne asparges på en base af mælk og æg er et delikat alternativ til de mere klassiske retter med asparges.
Tærten er særligt velegnet til havefester, hvor alle har en ret med, da den er let at forberede. Den kan serveres både kold og varm og er nem at genopvarme. Hvis der en sjat tilovers efter festen, er tærten den perfekte snack til madpakken. Og det bedste er: Opskriften er super enkel og ikke kun for de mere indviede aspargeskendere! I øvrigt finder du smarte tærteforme med non-stick belægning og huller i vores shop, så fugtigheden fra tærten kan fordampe, mens den bager. På denne måde sikrer du, at mørdejen bliver lige sprød over det hele uden at skulle forbage den.
Zutaten
Teig
Til bunden:
  • 250g mel
  • 160g koldt smør i terninger
  • 1 æg
Til fyldet:
  • 250g grønne asparges⁠⁠
  • 250g hvide asparges
  • 200ml fløde⁠⁠
  • 50ml mælk
  • 4 æg⁠⁠
  • 1 fed hvidløg
  • Parmesan
Sådan gør du:
  1. Læg melet i en bunke på bordet og ælt det sammen med det kolde smør. Tilføj ægget, og ælt det med, indtil det hele er jævnt fordelt. Nu skal dejen ligge og hvile. Form derfor dejen til en flad masse, og pak den så ind i husholdningsfilm og lad den så hvile på køl i en time.
  2. Skræl de hvide asparges helt og de grønne på den nederste tredjedel. Skær de tørre ender af begge sorter. Skær alle aspargesene på skrå i ca. 3-4 cm lange stykker. Sæt en gryde over med rigeligt vand, og tilføj salt. Lad de hvide asparges koge i syv minutter, og tilføj så de grønne. Begge sorter koges herefter tre minutter mere. Køl herefter aspargesene i iskoldt vand.
  3. Tænd ovnen på 200° C, og lad den blive varm.
  4. Til fyldet røres æg, fløde og mælk sammen og krydres herefter med presset hvidløg, salt og pepper.
  5. Rul mørdejen ud, til den har en tykkelse på ca. 4mm, og læg den derpå i en smurt tærteform. Afdryp og fordel aspargesstykker på mørdejsbunden, og hæld så massen af æg, fløde og mælk henover. Hvis du synes, kan du også rive parmesan ud over tærten.
  6. Tærten bages på under- og overvarme ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Quicheteig vorbereiten
Quiche backen

Er du på udkig efter flere idéer til køkkenet?

Så gå på opdagelse i vores magasin "Relax Mag", og find flere inspirerende artikler med opskrifter og køkkentricks

1 vare

pr. side

1 vare

pr. side