Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte - opskrift på den populære drik

Marie

Latter og livsstil - når Marie ikke lige har gang i diverse skriblerier til vores tekster i webshoppen, elsker hun at tilbringe tid i venners lag over et glas vin, et slag kort eller en sjov serie. Efter endt uddannelse inden for handel er hun dykket ned i brandingens forunderlige verden, hvor hun kan lade sin kreativitet få frit løb, samtidig med hun rådgiver diverse online butikker. Flotte pyntegenstande og skønne tips til indretningen for hende altid i rigtig godt humør.

Vejret viser sig efterhånden mest fra sin våde og blæsende side, og det bliver hurtigt mørkt. Derfor opholder vi os også mest indendørs. Det er med andre ord blevet efterår. Det er ensbetydende med halloween, græskar og masser af (u)hyggestunder på sofaen. I den forbindelse må man ikke gå ned på varme drikke, hvorfor du i dag får opskriften på en helt særlig en af slagsen: en Pumpkin Spice Latte.
Denne populære drik har i flere år været en fast del af eksempelvis Starbucks' efterårssortiment - endda i flere varianter. Pyntegræskar såvel som retter og drikkevarer med græskar er nu engang også en lige så fast del af efteråret som farvede blade på jorden og tykke halstørklæder. Så rub neglene og prøv din helt egen Pumpkin Spice Latte, så længe det stadig er græskarsæson og halloween står for døren!
Pumpkin Spice Latte

Sådan laver du din Pumpkin Spice Latte

Til et glas skal du bruge:
  • 50 ml vand
  • 125 g sukker
  • 1 stykke hokkaidogræskar stort nok til 2 spsk. fin græskarpúre
  • 1 pakke vaniljesukker
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 150 ml mælk
  • 1 espresso
For at lave en Pumpkin Spice Latte skal du have en Pumpkin Spice Sirup. For at lave denne sirup bringer du vand, sukker og vaniljesukker i kog i en gryde. Det hele koges, indtil siruppen har fået en tyktflydende konsistens, hvorefter gryden fjernes fra komfuret. Så purerer du græskarstykket og hælder det ned i den varme sirup. Derefter blander du stødt kanel, nellike og ingefær, før du også smider det ned i siruppen. Så mangler der bare espresso og mælk. Mælken skummes op og hældes ned i et Latte-Macchiato-glas, mens du tilføjer en teskefuld sirup til espressoen og rører rundt. Herefter hælder du forsigtigt kaffen ned i mælken. Til sidst kan du tilføje lidt ekstra mælkeskum på toppen efter behag og pynte af med en smule sirup. Så er din Pumpkin Spice Latte færdig!
Hvis du har sirup tilovers, kan den sagtens opbevares i køleskabet og bruges til flere varme drikke senere.

Er du på udkig efter flere idéer til køkkenet?

Så gå på opdagelse i vores magasin "Relax Mag", og find flere inspirerende artikler med opskrifter og køkkentricks

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og spar 10%