Madtrends 2022 del 1

Madtrends 2022 - hvad og hvordan spiser vi?

Marie

Latter og livsstil - når Marie ikke lige har gang i diverse skriblerier til vores tekster i webshoppen, elsker hun at tilbringe tid i venners lag over et glas vin, et slag kort eller en sjov serie. Efter endt uddannelse inden for handel er hun dykket ned i brandingens forunderlige verden, hvor hun kan lade sin kreativitet få frit løb, samtidig med hun rådgiver diverse online butikker. Flotte pyntegenstande og skønne tips til indretningen for hende altid i rigtig godt humør.

Livet har ændret sig drastisk i løbet af de sidste par år. Langsomt, men sikkert har vi derfor også anlagt nye vaner ift. indretning, arbejde og mad, så vi kan komme igennem hverdagen på en smertefri og ikke mindst bæredygtig måde. På grund af de mange forandringer i verden har vi med andre ord måttet ændre lidt i vores livsstil, og især to faktorer spiller en væsentlig rolle. For det første vil vi gerne leve sundt, og for det andet vil vi gerne gøre noget godt for klimaet. Coronapandemien og klimakrisen har stor indvirkning på, hvordan vi spiser, da vi på den ene side lægger stor vægt på en sund livsstil og på den anden side gerne vil handle moralsk og etisk korrekt. Vha. af vores spisevaner skal vi altså gerne kunne holde os i god form og samtidig beskytte miljøet, mens vi også gerne vil kunne handle ind og få bragt mad ud på en så nem og smertefri måde som muligt. I dagens indlæg skal vi derfor se lidt på, hvilke madtrends der hitter i 2022, og hvordan de hænger sammen og kan kombineres med vores nye livsstil. Desuden får du også masser af inspiration til nyt køkkengrej!
Food Trends 2022

Zero Waste - At undgå spild er alfa og omega

Zero Waste-princippet går i bund og grund ud på at producere så lidt affald som muligt for ikke at belaste klimaet mere end allerhøjest nødvendigt. Det handler med andre ord om at øge bevidstheden om, hvad vi smider ud, for at reducere mængden af skrald. Zero Waste handler således også om at kunne håndtere fødevarer på en så bevidst og miljøvenlig måde som muligt. Madspild i form af storkøb og fejlkøb bør derfor undgås. Derudover kan vi gøre en stor forskel ved at fokusere på genanvendelse og kompostering af forpakning m.m.
Men hvad kan du gøre konkret for at følge trenden? Først og fremmest kan du tage et kig på fødevarerne i dit køkken og sørge for at bruge dem, før de bliver for gamle. Derudover kan du gå i butikker, som sælger varer uden forpakning eller med forpakning af genanvendt materiale. Der findes ligeledes diverse sider og apps, hvor man kan give ubrugte fødevarer væk, ligesom de fleste også kender til bagere, restauranter o.l., som sælger varer billigt, som de ikke har fået solgt. Det affald, som der nu engang er i en husholdning, skal man sørge for at sortere ordentligt. Denne affaldssortering bliver noget nemmere, hvis du har et praktisk affaldssorteringssystem med flere affaldsspande, så du kan sortere restaffald, pap, plastik osv. Du kan med fordel smide dit bioaffald ud i en lille skraldespand, så du er tvunget til at gå ud med det ofte.

Smarte affaldsspande til køkkenet

Local Exotics - kulinariske skatte fra dit nærområde

Lokale råvarer var en af madtrendsene i 2021. Den gik ud på at købe regionale/lokale og sæsonbestemte fødevarer for at undgå den lange transport ifm. levering. I 2022 vil vi også gerne købe så lokalt og bæredygtigt ind som muligt, hvorfor avocadoen, mangoen og ananassen nok må blive på hylden i supermarkedet et stykke tid endnu. Trenden Local Exotics er dog en mulig løsning til, hvordan vi kan nyde sådanne ellers eksotiske råvarer og samtidig have god samvittighed. Forskere og landmænd verden over arbejder nemlig på at få eksotiske frugter, krydderier, grøntsager og endda kød, som er dyrket lokalt, ind på hylderne i supermarkederne. Således findes der også allerede diverse eksotiske produkter såsom diverse rejearter, safran, chiafrø og ris i Europa og tildels i Danmark. I de kommende år kan vi således forhåbentlig se frem til en masse eksotiske produkter fra vores nærområde, så vi igen kan spise diverse eksotiske retter!

Praktisk køkkengrej

Real Omnivore - vi spiser alt

I år 2022 vil vi ikke kun have en sund kost, men også en ansvarsbevidst kost. Det er med andre ord ikke kun vores egen sundhed, der står på spil, men vores planets. Real Omnivores, dvs. personer, som er altædende, gør en dyd ud af at spise alternativt og varieret, men samtidig med stor fokus på dyrevelfærd og miljøet. Man giver ikke nødvendigvis afkald på kød, men man tilstræber en så bevidst omgang med alle former for fødevarer som muligt. Real Omnivores er åbne over for nye teknologier ifm. produktion af fødevarer, dyrkning af frugt og grønt og dyrehold. Chips af gopler, vanilje af plastik eller kød fra reagensglas prøves gerne, hvis det kan gøre noget godt for vores klima. Men også almindelige spisevaner kan lægges om. Du kan fx begrænse dit forbrug af kød til en eller to gange i ugen, finde alternativer til kød og mejeriprodukter eller nøjes med at købe kød og mejeriprodukter fra økologiske landbrug. De altædendes kostpyramide kan således sagtens bestå af en blanding af traditionelle fødevarer, plantebaserede alternativer, nødder og frø, alger, snegle, insekter og mad skabt i et laboratorium. Giv det selv et forsøg, hvis det er noget for dig!

Vores mest populære køkkenredskaber

358,90 kr.
-16 %
UVP 224,90 kr. 187,90 kr.
-20 %
UVP 224,90 kr. 179,90 kr.
-23 %
UVP 224,90 kr. 172,90 kr.
-16 %
UVP 224,90 kr. 187,90 kr.
-23 %
UVP 224,90 kr. 172,90 kr.
Kun 7 tilbage

Vegetarisk og vegansk gastronomi og online supermarkeder

Vores forandrede spisevaner er især kendetegnet ved et øget indtag af grøntsager og et faldende indtag af animalske produkter. I fremtiden bliver vegetariske og veganske retter en del af ethvert spisested med respekt for sig selv og får en mere central plads i vores liv. Samtidig med den vegetariske og veganske bølge langsomt glider ind over restaurationsbranchen, bliver online supermarkeder og levering af dagligvarer direkte til døren også mere og mere almindeligt for både gastronomien og privatpersoner. Disse services sammen med smarte løsninger i form af diverse udbydere af madudbringning, måltidskasser osv. passer perfekt til den tid, vi lever i, da vi har været nødt til at begrænse vores kontaktflade og samtidig er tvunget til at finde mere bæredygtige og klimavenlige spisevaner, hvilket alt sammen muliggøres via nettet. Diverse apps m.m. gør det nemlig muligt at bestille alting direkte til døren på enhver tid af døgnet, hvilket kan være med til ændre vores spise- og madlavningsvaner, samtidig med det har en positiv indflydelse på restaurationsbranchen.

Er du på udkig efter flere idéer til køkkenet?

Så gå på opdagelse i vores magasin "Relax Mag", og find flere inspirerende artikler med opskrifter og køkkentricks

Tilmeld dig nyhedsbrev nu og spar 40 kr*

*Rabatten skal indløses via voucherkoden i indkøbskurven. Rabatkoden, som sendes via bekræftelsen på nyhedsbrevet, kan ikke bruges til ordrer, der allerede er afgivet, og kan ikke kombineres med andre rabatkoder. Rabatkoden er gyldig ved en minimumsordreværdi på 399 kr.