Landlig charme

Landlig charme

Drømmen om den landlige have

Valentina

Som udlært designer har Valentina et knivskarpt blik for de små detaljer. Hun beskriver sin egen indretningsstil som en fornuftig sammensætning af minimalistiske designklassikere og et kreativt kaos. Når det bliver weekend, forvandles hun til hobbygartner på sin lille balkon eller tager på udflugter til diverse kunstmuseer. Hun finder masser af inspiration i boligmagasiner og diverse blogs om interiør.

Ferie i det sydlige Frankrig, en sommerdag på landet eller en velkendt scene fra en Jane Austen film - en landlig have kan vække mange forskellige minder i os. Og det bedste er: For at få den samme idylliske charme i din egen have, behøver du ikke at gøre særligt meget! En landlig have skal udstråle en vis naturlighed, hvorfor du med ro i sindet sagtens kan gå lidt afslappet til havearbejdet. Overdådige bede med nøjsomme stauder, rustikke fliser af naturlige sten og antikke møbler af støbejern giver din have en fornemmelse af det hyggelige og simple liv på landet. Snorlige beplantninger, pangfarver og græsplæner klippet i vater forstyrrer derimod den landlige idyl. Også ved valg af planter skal fokus lægges på naturlig enkelthed. Lavendel- og timian er fx ikke kun oplagte valg pga. deres dejlige dufte, men er derudover også yderst attraktive for bier. Hortensiaer og buksbom passer ligeledes glimrende i den landlige stil og giver din have fylde.
Hvad farver angår, er det bedst at vælge planter med diskrete farver, som passer ind i lige netop din have. Desuden bør du være opmærksom på, at dine bede har noget, der blomstrer hele året rundt. Undgå dog, at beplantningen bliver for sparsom. Inspirationen til den landlige stil kommer bl.a. fra de naturligt pyntede haver, som har omgivet og stadig omgiver de engelske cottages, hvor dekorative planter og nytteplanter får lov til at gro vildt. Så hvis du har lyst, kan du også give det et skud med et par nytteplanter i din have i cottage-stil. Til udplantning er vores vejrbestandige drivhus af træ et godt og oplagt valg.
Garten im Sonnenlicht
Sitzgruppe
Frugttræer er en fantastisk tilføjelse til den landlige have. Om sommeren giver de nemlig naturlig skygge, mens de beriger vores liv med lækre frugter fra egen have om efteråret. Et andet kendetegn fra den klassiske, engelske cottage-have er rosenbuen, som med sikkerhed bliver et højdepunkt. Beplantet med prægtige rosenbuske får din have en fortryllende og eventyrlig stemning. Havens dyrevenner må vi heller ikke glemme, når det kommer til indretningen af den landlige have. Med udsmykkede fuglebade, insekthoteller og pindsvinehuse byder vi dem allesammen indenfor. Til havearbejdet får du hjælp af vores praktiske haveredskaber og planteborde. Med dem kan du arbejde i stående position, så du undgår at skulle bukke dig ned hele tiden og dermed forebygge rygproblemer. Med deres rustikke design gør de dog også en god figur i landlige haver rent optisk og kan dekoreres med flotte blomster, lanterner og andre pyntegenstande, efter du er færdig med at arbejde ved dem.
Sarte pastelfarver, naturlige materialer og drømmende pynteelementer kan kombineres på fantasifuld vis i den landlige have. Vores vejrbestandige havemøbler med romantiske udsmykninger passer ind i den landlige stil og giver dig et hyggeligt sted, hvor du kan slappe af. Med dem bliver eftermiddagskaffen på terrassen til en hel lille ferie på landet. Krukker af zink, keramik, træ og kurveflet giver din have afveksling. Om aftnen kan du hygge dig ved lyset og varmen fra den lille og hyggelige ild fra terrasseovnen. På denne måde opnår du fuld harmoni i din idylliske, landlige have!
Gemüsebeet
Detail Rose

Vores yndlingsprodukter til den landlige have

Her finder du endnu mere inspiration

Kunne du godt tænke dig endnu flere gode og smagfulde idéer til din indretning? Så bladr videre i vores magasin, og find alle de andre indslag!

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og spar 10%